Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

20 May 2022, kl. 09:00, Digitalt

Motion Graphics

Motion Graphics

Fullbokat * Fullbokat * Fullbokat

Att film och rörlig grafik är det effektivaste sättet att kommunicera på nätet har knappast undgått någon idag. Men hur kommer man igång? Det är ju så många knappar och spakar? Vilka kunskaper krävs för att ta dagens statiskaformgivning till ett rörligt format redo för sociala medier? Och hur planeras en produktion på bästa möjliga sätt? 

Under 4 tillfällen kommer vi med hjälp av Berghs att ta oss igenom de här frågorna genom en serie uppgifter som utgör grunderna för ett modernt arbetsflöde inom Motion Graphics.

Vi kommer utforska keyframes, vrida och vända på easing-kurvor, ta oss an expression-kod som möjliggör avancerade och dynamiska scener samt lära dig hur man bäst planerar en motion graphics-produktion från storyboard till workflow. Allting med nära integration med de övriga Adobe programmen som Photoshop och Illustrator. Efter kursen kommer du ha kunskap för att ta dig an produktioner som sträcker sig från snabba filmer i sociala medier till större infografik-projekt oberoende av plattform.

Innehåll:
Grundläggande kunskap inom After Effects
Kunskap om filfomat både för import och export
Hur man skapar dynamisk grafik med hjälp av shape layers
Kunskap om rendering och publicering
Mallar för Premiere
Grundläggande kunskap om planering och storyboard
Kunskap om de traditionella animationsprinciperna 
Hur vi kan använda expression-kod i designprocessen
Kunskap om plug-ins för karaktärsanimation

Datum för träffarna är: 
Fredagen den 20 maj, 09.00-12.00
Måndag den 30 maj, 09.00-12.00
Måndagen den 22 augusti, 09.00-12.00
Måndagen den 29 augusti, 09.00-12.00

Detta ges inom Creative Norths program för kreatörer

I första hand erbjuds 1 plats per bolag inom CN och kurs helt kostnadsfritt inom projektet. Har ni önskan om fler platser så boka gärna in de personerna under alternativet ”väntelista”. Alla kurser passar inte alla bolag och då fyller vi platserna med de som önskat fler. Så in och anmäl er!

Evenemang av

Creative North

Datum (första dag)

Datum (sista dag)

Plats

Zoom