Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Om projekt

Creative North

Creative Norths skapar förutsättningar för att initiera ett kluster för digitala och kreativa bolag i norra Sverige. Piteå Science Park vill tillsammans med den kreativa och digitala branschen i norra Sverige, inklusive de kreativa utbildningarna inom både Luleå tekniska universitet och Yrkeshögskoleutbildningarna, jobba proaktivt för digitala och kreativa bolag i norra Sverige. I ett treårigt projekt arbetar vi för ökad samverkan, kunskapsspridning och innovationskraft.

Inom Creative North samarbetar flera företag inom liknande branscher. Det är ett nätverk som gör affärer ihop och skapar värde för varandra, samtidigt som de konkurrerar. Företag i sådana nätverk upplever att de växer snabbare, säljer mer och har lättare att hitta kompetent arbetskraft. Branschen är i stor förändring genom ökade krav på digitalisering, kompetensförsörjning, ökad lönsamhet, högre innovationstakt och nya affärsmodeller.

Projektet har tre uppdrag:

– Kompetenshöjande aktiviteter för medlemsbolagen
– Brobyggare mellan utbildningsaktörer och bolag
– Utveckla en strategi för att långsiktigt trygga företagens kompetensförsörjningsbehov

Målet är att öka tillväxten bland små och medelstora bolag inom kreativa näringar i norra Sverige, och att Creative North om tre år ska ha bidragit till att bolagen har blivit mer lönsamma. Vi vill synliggöra och skapa högre grad av kännedom hos våra medlemsbolag.

Projektledare

Karin Leksell

Vill du veta mer om Creative North? Har du kanske en idé du vill bolla? Tveka inte att kontakta mig.

+46 76 319 21 00 (Öppnas i ett nytt fönster)karin.leksell@piteasciencepark.se (Öppnas i ett nytt fönster)
Creative North

Våra klusterbolag

Creative North

Finansiärer