Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 november 2022, Nyheter

Lär känna Creative North: Helena Eriksson

Månadens profil är Helena Eriksson, vd på Vinter.

Månadens profil är Helena Eriksson, vd och delägare på Vinter.

Månadens profil är Helena Eriksson, vd på Vinter.

Beskriv dig själv!

Jag är engagerad och driven samt rättvis och omtänksam. Jag älskar att utveckla människor och jag är steetsmart. Jag vill få saker gjorda och tycker att vi måste våga försöka, hellre det än att stå still för att vi är rädda att misslyckas.

För mig betyder familjen allt. Umgås mycket och gärna med barn, föräldrar, svärföräldrar och nu också barnbarn. Vänner kan jag aldrig få för många av.

Varför sökte du dig till den här branschen?

Jag älskar att det händer saker hela tiden. När jag väl började i branschen var jag fast. Att vara med och göra skillnad på riktigt känns meningsfullt.

Vad innebär din roll inom Creative North?

Jag har försökt vara pådrivare av ett ”högre syfte” för hela projektet. Jag tror nämligen att vi som bransch har en möjlighet att ta en roll i det som händer med den industriella, gröna revolutionen. Vi kan inte ”bara” tänka ekonomiskt och ekologiskt utan även socialt. Och hur ska vi kunna bli fler människor i Norrbotten om vi inte blir mer toleranta och inkluderande. Det som oroar mig är att folk inte förstår att inkludering inte bara handlar om att undvika diskriminering utan att det handlar om i stort sett allt. Vi är alla berörda och rätt genomfört är jag helt övertygad om att det skulle leda till affärer för oss i klustret. Sticker ut hakan och säger att det finns en okunskap som skapar en rädsla. När vi kommer över den är dörren öppen.

Vad är det fina med Creative North?

Jag vet att jag borde säga samverkan men jag tycker inte vi har nått dit. Ännu. Det finns små öar som uppstått och det är fint. Men den större bilden har vi inte lyckats med. Jag har dock fått en del nya kompisar och det är stor tumme upp på den.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

Snackar. Jo, jag tror faktiskt det är sant, jag snackar hela dagarna. Med mina kollegor, med kunder, potentiella kunder, med studenter, adepter, praktikanter och samarbetspartners samt kollegor i branschen. Med banken, revisorn och med redovisningskonsulten. Och så löser jag problem. Stora som små. Och jag tänker på ekonomi, jag gillar att göra affärer. Affärer som är bra för kunderna och för Vinter.

Vad skulle du vilja se mer av inom branschen?

Givet för mig är inkludering och samverkan. Att fler vågar släppa sargen och samarbeta. Det finns fortfarande en känsla av att konkurrens innebär avståndstagande. Det är trist tycker jag.

Tre snabba frågor:

Senaste serie du såg?

Jag gillar kriminalserier och föredrar brittiska och danska. Kastanjemannen var bra. Gillar dock inte när det är för läskigt, sitter bakom en kudde och frågar min man P-A vad som händer, haha.

Vad äter du mest frekvent? 

Att laga mat och äta mat och umgås är min stora passion i livet. Svårt att säga att det ena överväger det andra. Ena dagen är det köttsoppa eller makaroner och korv och andra dagar är det renfilé och norrländskt, asiatiskt, hemgjord pizza, grillat och tapas. Listan kan göras hur lång som helst.

Vad gör dig glad?

Människor med självdistans. Att få göra skillnad och dela med mig. KUL så som kreativt, utvecklande och lönsamt.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-12-14

Lär känna Creative North: Karin Sjöö Åkeblom

Månadens profil är Karin Sjöö Åkeblom, vd på Tromb.

2022-11-17

Creative North Meetup – fotografduon Fond&Fond

Evenemanget ges som en del av kreatörsprogrammet inom Creative North. Öppet för alla intresserade

2022-11-17

Inkluderande AI och design

on-line föreläsning

Visa allt aktuellt