Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

14 december 2022, Nyheter

Lär känna Creative North: Karin Sjöö Åkeblom

Månadens profil är Karin Sjöö Åkeblom, vd på Tromb.

Lär känna Creative North: Karin Sjöö Åkeblom

Månadens profil är Karin Sjöö Åkeblom, vd på Tromb.

Beskriv dig själv!

Jag skulle beskriva mig som genuint intresserad av människor och deras utmaningar. Min drivkraft är att få bidra i utveckling av något bättre och smartare, något som skapar värde för någon, oavsett om det är en teknisk lösning, en organisation eller något annat. Jag får ofta feedbacken att jag är positiv och full av energi och det stämmer nog nästan alltid.

Varför sökte du dig till den här branschen?

Jag gillar att lösa problem, älskar utmaningar och har en syn att tekniken ska underlätta och vara utvecklad för användarna, inte tvärtom. Ett intresse för hur vi genom olika metodiker kan öka kreativiteten har genomsyrat mitt yrkesliv. Att söka sig till en kreativ bransch med teknisk höjd kändes därför som en självklarhet för mig.

Vad innebär din roll inom Creative North?

Jag är med vd-gruppen i Creative North vilket innebär att jag är delaktig i dialogen kring hur vi kan göra skillnad tillsammans med de andra vd:arna.

Vad är det fina med Creative North?

Samverkan och kraften i att kunna göra större skillnad genom att göra något tillsammans.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

Jag för dialog med kunder för att bidra i deras digitala transformation, diskuterar arbetssätt och uppdrag med mina kollegor, rapporterar ekonomi, tar beslut, mejlar, ringer, skrattar och löser problem.

Vad skulle du vilja se mer av inom branschen?

Jag önskar att vi var fler kvinnor och icke-binära inom tech, att våra kunder vågade se över språkbarriärer och erfarenhet, att vi tillsammans kunde hjälpas åt för att diversifiera branschen inom många områden för att bli mer inkluderande, mer kreativa och skapa bättre lösningar för fler i framtiden.

 

Tre snabba frågor:

Senaste serie du såg?

The Crown

Vad äter du mest frekvent?

Kvarg och valnötter

Midnattssol eller vinterbad? 

Jag har en tatuering som säger ”Ångrar aldrig ett bad”. Är det något jag älskar så är det att bada, oavsett temperatur. Drömmen vore ett vinterbad i midnattssol.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-12-14

Lär känna Creative North: Karin Sjöö Åkeblom

Månadens profil är Karin Sjöö Åkeblom, vd på Tromb.

2022-11-17

Creative North Meetup – fotografduon Fond&Fond

Evenemanget ges som en del av kreatörsprogrammet inom Creative North. Öppet för alla intresserade

2022-11-17

Inkluderande AI och design

on-line föreläsning

Visa allt aktuellt